VÅR BERÄTTELSE

Värlsdsledande vallateknoligi i över hundra år

Att förbättra skidans glidegenskaper har det arbetats med i över hundra år, i början med hjälp av naturmaterial som tillexempel tjära. På 1910-talet grundades Vauhti och företagets Salausuus-vax var revolutionerande vid den tiden, och en inovation som förbättrade skidans glid avsevärt. Utvecklingsarbetet som började med Salausuus-vaxet lade grunden för världens äldsta vallaföretag på marknaden som forsätter vara en pionjär i branschen.

Våra produkter och tekniken bakom dem bygger på noggranna och långvariga tester, både i labratorier och ute på fältet. Vårt produktutveckligsteam har en passion att uppnå fullständig kunskap och förståelse för hur man på bästa sätt kan optimera skidans glid i alla typer av väderförhållanden. Under dessa drygt hundra år har Vauhti upptäckt och lanserat flera inovationer. Företaget lyckats få flera patent, varav det senaste är för de råvarorna som används i Vauhtis fluorfria produkter, PURE.

ANSVAR BASERAT PÅ TEKNIK
Vi villa att vallning ska vara enkelt och det ska inte nödvändigtvis krävas vallabod för att kunna utföra arbetet.
Vauhti’s flytande produkter är utvecklade med samma noggranhet som de olika produkterna som används av världseliten. Vallning är inte längre ett hinder för skidåkning, utan du kan enkelt njuta av längdskidåkning och alpinskidåkning i alla miljöer med bra glid.

Respekt för människan och naturen är grunden i alla Vauhti’s aktiviteter. Ingen kan ignorera klimatförändringar och miljöfrågor längre. Våra produkter tillverkas för sporter som kräver snö. Det är viktigt för oss att bära ansvar för vårt miljöavtryck. Därför har Vauhti tagit beslutet att retroaktivt klimatkompensera för det kol som använts i våra produkter sedan 2015. Dessutom har företaget tagit beslutet att från och med 2020 klimatkompensera för de koldioxidutsläpp företaget står för i samband med produktion och resor.

Finsk kultur, viljan att vinna, passion uthållighet, integritet och den senaste teknoligin i braschen – det är värdena och utgångspunkterna för Vauhti och våra produkter, som används av världens bästa skidåkare, när de skapas.